Création des site web WordPress et Service
Simplicité n'est pas simple
Webstandaarden

Webstandaarden

Wat zijn webstandaarden?

Webstandaarden zijn richtlijnen, ontwikkeld door W3C en andere instanties, voor het bouwen (XHTML en CSS) van websites. Deze richtlijnen zijn ontworpen om documenten in de toekomst bruikbaar te houden én toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen

Waarom maakt Webtaurus hier gebruik van?

Door te werken met een extern stylesheet (CSS) is de inhoud van de website (tekst, foto’s) gescheiden van de layout. Op deze manier is het heel eenvoudig om lettertypen, kleuren en achtergrondafbeeldingen achteraf nog aan te passen.

Wat zijn uw voordelen?

Uw website is klaar voor de toekomst
Door het gebruik van webstandaarden zal uw website ook in toekomstige browsers nog goed zichtbaar/leesbaar zijn en zijn uitbreidingen eenvoudig te realiseren.

Uw webpagina’s laden sneller
Minder HTML levert kleinere bestandsgrootten en snellere downloads. Op deze manier bespaart u ook op de kosten voor dataverkeer.

Uw website is voor veel bezoekers toegankelijk Omdat webstandaarden ervoor zorgen dat een pagina toegankelijk is maakt het niet uit welke browser iemand gebruikt. De inhoud is altijd bereikbaar, ook met een tekstbrowser, een braillebrowser of een spraakbrowser.

Uw website is beter vindbaar
Doordat de inhoud (tekst) gescheiden is van de layout, kunnen zoekmachines deze beter indexeren. Hierdoor komt uw website hoger in een zoekmachine te staan en zullen klanten u sneller vinden.

Uw website is eenvoudiger aan te passen.
Het onderhoud van de code is makkelijker, minder tijdrovend en dus goedkoper. Hetzelfde geldt voor aanpassingen in de vormgeving, of zelfs een compleet nieuw design.